Breaking News
Loading...
5 Ağustos 2014 Salı

Info Post
Cumhurbaşkanı seçimi için 18 milyon fazla oy pusulasının basıldığı öğrenildi... Avrupa Güvenlik ve işbirliği Teşkilatı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "YSK'nın kararı yasal temelden yoksundur" dedi...Uygulamayı muhalefet milletvekilleri de eleştirdi...
"18 MİLYON FAZLADAN OY PUSULASININ BASILMASI ŞAİBELERE NEDEN OLUYOR. "

Cumhurbaşkanı seçiminde, seçmen sayısından 18 milyon fazla oy puslasının basıldığı ortaya çıktı. 

"KANUNDA SEÇMEN SAYISINDAN ŞU VEYA BU KADAR FAZLA OY PSULASI BASILACAK DİYE BİR ŞEY YOK. "

Kanunda açıkça belirtilmiyor. Veriyi rakamlar da zaten ortaya çıkarıyor. YSK'dan gelen bilgilere göre yurtiçinde 52 milyon 894 bin 120, yurtdışında ise 2 milyon 798 bin 670 seçmen var. Basılan pusula sayısı ise 73 milyon 849 bin 80... Durum böyle olunca da Avrupa Güvenlik ve işbirliği Teşkilatı'da kuşku yüklü açıklamalar geliyor

"AGİTİ DE KUŞKULANDIRAN OLAY ŞU. TR DE SIKÇA BELİRTİLEN BİR OLAY VAR. SEÇMEN CEBİNDE ÖNCEDEN MÜHÜRÜ BASILMIŞ BİR OY PUSULASIYLA HÜCREYE GİRİYOR. CEBİNDEKİ OY PUSULASINI ZARFA KOYUYOR. VE DAHA SONRA BOŞ OY PUSULASINI DIŞARI GÖTÜRÜROYR. VE BUNUN KARŞILIĞINDA BİR BEDEL ALIYOR. "

Bunların hepsi iddia. Oy pusulasının fazla basılma nedeni ise yangın ve çalınma, yani kaybolma ihtimali. Aslında yanlış oy kullanımında dahi seçmene yeni pusula verilmiyor. Muhalefet de şimdi aynı soruları soruyor.

FARUK LOĞOĞLU: "GEÇMİŞ SEÇİMLERE BAKTIĞIMIZDA AKP'NİN BAŞVURMAYACAĞI HİÇBİR HİLE, YOLSUZLUK YOK. SEÇİM KAZANMAK İÇİN BUNU DAHİ YAPARLAR MI? EVET BUNU DAHİ YAPARLAR !

OKTAY VURAL: "18 MİLYON FAZLA PUSULA NEDEN? DAHA FAZLA BASILMASI BİR SIKINTI HALİNDE ACİL YARDIM MALZEMESİ OLARAK MI KULLANILACAKTIR?"

Soru çok; Avrupa ülkelerinde fazla oy pusulası yüzde biri geçmiyor. Zaten bu nedenle AGİT'den gelen açıklamada; "YSK'nın oy pusulasının sayısı ile ilgili kararı net bir yasal temelden yoksundur" deniyor..

0 yorum:

Yorum Gönder